سرمایهگذاری وزارت دفاع ژاپن در زمینه هوش مصنوعی
وزارت دفاع ژاپن روز جمعه ۳۰ اوت اعلام کرد که قصد دارد در زمینه هوش مصنوعی، خودکارسازی و بهبود شرایط نیروهای نظامی سرمایهگذاری کند تا با مشکل کمبود نیروی انسا..
وزارت دفاع ژاپن روز جمعه ۳۰ اوت اعلام کرد که قصد دارد در زمینه هوش مصنوعی، خودکارسازی و بهبود شرایط نیروهای نظامی سرمایهگذاری کند تا با مشکل کمبود نیروی انسانی که نیروهای مسلح این کشور را در مواجهه با افزایش قدرت نظامی چین تحت تأثیر قرار داده است، مقابله کند.
این اقدامات که در درخواست بودجه دفاعی جدید ژاپن رونمایی شد، پس از بدترین دوره جذب نیرو در تاریخ نیروهای دفاع شخصی (SDF) انجام میشود. در سال منتهی به ۳۱ مارس، این نیروها کمتر از ۱۰ هزار ملوان، سرباز و نیروی هوایی جذب کردند که نیمی از هدف تعیین شده بود.
نخستوزیر ژاپن، فومیو کیشیدا، در سال ۲۰۲۲ با نگرانی از اینکه چین ممکن است از نیروی نظامی برای کنترل تایوان همسایه استفاده کند و ژاپن را به جنگ بکشاند، اعلام کرد که بودجه دفاعی را دو برابر خواهد کرد تا موشکها و مهمات بیشتری تأمین کند، جنگندههای پیشرفتهتری خریداری شود و یک نیروی دفاع سایبری ایجاد شود.
با این حال، کاهش نرخ تولد در ژاپن به این معناست که این کشور بیش از پیش برای حفظ سطح کنونی نیروی SDF که ۲۵۰,۰۰۰ نفر است، دچار مشکل شده است.
وزارت دفاع در درخواست بودجه سالانه خود که خواستار افزایش ۶.۹ درصدی هزینهها به رکورد ۸.۵ تریلیون ین (۵۹ میلیارد دلار) است، اعلام کرد: «همزمان با افزایش قدرت دفاعی خود، باید سازمانی بسازیم که قادر به مبارزه به شیوههای جدید باشد.»
برای مقابله با کاهش تعداد جذب نیرو، این وزارتخانه اعلام کرد که فناوری هوش مصنوعی را معرفی خواهد کرد و ۱۸ میلیارد ین برای یک سیستم نظارتی مبتنی بر هوش مصنوعی برای امنیت پایگاههای نظامی در سال آینده اختصاص خواهد داد.
همچنین این وزارتخانه قصد دارد پهپادهای بدون سرنشین بیشتری خریداری کند و سه ناوشکن دفاع هوایی با خودکارسازی بالا به ارزش ۳۱۴ میلیارد ین سفارش دهد که فقط به ۹۰ ملوان نیاز دارند، یعنی کمتر از نصف خدمه کشتیهای فعلی.
برای آزادسازی نیروهای بیشتر جهت مأموریتهای خط مقدم، نیروهای دفاع شخصی برخی از آموزشها و عملیاتهای پشتیبانی را به اعضای سابق SDF و پیمانکاران غیرنظامی واگذار خواهند کرد.
و در تلاش برای جذب نیروی انسانی از جمعیت در حال کاهش جوانان در ژاپن، که توسط شرکتهای قادر به پرداخت حقوق بیشتر نیز جذب میشوند، برنامههایی برای ارائه مشوقهای مالی و بهبود شرایط زندگی از جمله خوابگاههایی با حریم خصوصی بیشتر و دسترسی بهتر به شبکههای اجتماعی دارد.
بهویژه، تمرکز بر جذب بیشتر زنان است که کمتر از ۱۰ درصد نیروی SDF را تشکیل میدهند. تلاشها برای افزایش تعداد آنها به دلیل یک سری موارد آزار جنسی مشهور با مشکل مواجه شده است.
برای کمک به تغییر این وضعیت، ارتش ژاپن ۱۶.۴ میلیارد ین برای ساخت محل اقامت برای پرسنل زن با بهبود دسترسی به توالتها و دوشها درخواست کرده است. همچنین اعلام شده که مشاوران خارجی برای حمایت از زنان استخدام خواهند شد و آموزشهای مربوط به پیشگیری از آزار و اذیت تقویت خواهد شد.
دیدگاه های مربوط به این مقاله (برای ارسال دیدگاه در سایت حتما باید عضو باشید و پروفایل کاربری شما تکمیل شده باشد)